O nas

Naša vizija in poslanstvo.

Smo družinsko podjetje, ki se je v več kot 40-ih letih svoje poslovne poti uspešno usidralo na zahtevnem trgu mednarodnih prevozov. Sledimo našemu motu: “VEDNO NA MESTU OB PRAVEM ČASU!”

Prepričani smo, da prihodnost pripada nam, saj stojimo za svojimi obljubami in smo ciljno orientirani k zadovoljstvu naših strank.

Razvoj podjetja

Podjetje SEMENIČ transport je s svojo dejavnostjo pričelo leta 1980, ko je g. Bogdan Semenič kupil svoj prvi večnamenski »kiper«.

Danes spada med najuspešnejše avtoprevoznike na domačem in tujem trgu.

V času razvoja podjetja je zaradi političnih razmer povpraševanje za transport konstantno naraščalo in upadalo. Leta 1986 je bilo potrebno nabaviti nov tovornjak, da je bilo lažje kombinirati prevoze v zadovoljstvo strank.

Razvoj podjetja

Po letu 1990 je g. Bogdan Semenič začel širiti svoj vozni park kljub neizprosni konkurenci. Združil se je s partnerskim avtoprevozniškim podjetjem, s katerim sta kupila novo podjetje v Italiji pod imenom PRIMI DUE. Pridružila sta se še sinova David in Tadej. Tako se je začelo uspešno družinsko podjetje.

Leta 2003 je bilo podjetje opremljeno s 16-imi tovornjaki, z veliko halo, pisarnami in poslovnimi prostori, ki pa so bili razdrobljeni na obeh straneh  državne meje.

Leta 2005 je sledila slavnostna otvoritev nove poslovne stavbe v Podnanosu, ki še danes vključuje poslovne prostore, pisarne, mehanično delavnico za vzdrževanje vozil, ter parkirišče za tovornjake.

Razvoj podjetja

Z vstopom v Evropsko unijo je podjetje začelo še uspešneje rasti. Tempo je bil sicer neizprosen, a smo se ves čas trudili za kvalitetne prevoze blaga. Vedno smo bili orientirani in smo ciljno delali v smeri večje rasti in kapaciteti prevozov.

Tako je novim skupnim poslovnim in delovnim prostorom sledila še nadgradnja družinskega podjetja z dodatno ponudbo:

-prodaja gum

-prodaja novih in rabljenih rezervnih delov, ter montaža le teh

-izdelava kesonov za tovorna vozila

-prodaja strešnih kritin za zgradbe in hale (za Italijansko podjetje ITALPANELLI)

Naš vozni park razpolaga s 30 in 35 sodobnih tovornih vozil, ki ustrezajo najnovejšim okoljskim standardom.

Razvoj podjetja

Danes podjetje skupaj vodita David Semenič, kateri pokriva transportni in logistični del, in Tadej Semenič, kateri pokriva servisni in proizvodni del.

Družinsko podjetje SEMENIČ transport zaposluje 44 delavcev, vsi se trudimo za zadovoljstvo naših strank.

Zaposlovanje

Mediji